Om oss

Om AC-Net

AC-Net bildades 1997 och ägs av Region Västerbotten, Företagarna Västerbotten, Skellefteå Kraft och Umeå Energi. AC-Net är samordnaren som, tillsammans med länets kommuner, erbjuder ett fiberoptiskt bredbandsnät i världsklass till näringsliv och offentlig sektor.

 

Vårt nät

Vårt uppdrag

Genom samarbete med Västerbottens stadsnät tillhandahålla ett kostnadseffektivt regionalt nät för länets kommunala verksamhet och landsting. AC-Net arbetar också ständigt för utveckling av nätet, både vad gäller utbredning och kapacitet. Vi ser också till att Västerbotten inte glöms bort i nationella diskussioner och driver de frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Vi har märkt att det går att påverka förutsättningarna i länet och det kommer vi att fortsätta att göra, var så säker!

I korthet arbetar AC-Net för att Västerbotten ska behålla sin position som ett ledande bredbands län.
Inte nog med att vi ska överträffa de nationella målet om att 90 % av Sveriges invånare ska ha en bredbandsuppkoppling om minst 100 Mbit/s år 2020, vi ska även se till att nätet fylls med digitala tjänster till gagn för såväl invånare som företag.

Det ni!

I det regionala nätet ser vi också till att du som Västerbottning kan ta del av all viktig samhällsservice. Via AC-Net och kommunernas stadsnät gör vi det möjligt för dig att ta del av olika e-tjänster som kommun, landsting och andra offentliga aktörer tillhandahåller.

Det tycker vi är en självklarhet!

Till länets företag kan vi erbjuda inte bara en internetuppkoppling utan även se till att deras datasystem kan kommunicera med varandra även om verksamheten bedrivs på flera olika orter. Detta tack vare den stora mängd överkapacitet som finns i nätet och som vi nyttjar för en rad olika kommunikationstjänster, helt skräddarsytt efter kundens behov!

Det tycker vi är toppen!

Vi är inte så märkvärdiga, men vi är bäst!

 

Styrelsen:

AC-Net Externservice AB

Styrelsen för AC-Net Externservice AB utgörs av representanter från Region Västerbotten, Företagarna Västerbotten, Umeå Energi och Skellefteå Kraft.
Ordförande är Karl Gustav Abrahamsson

AC-Net Internservice AB

Styrelsen för AC-Net Internservice AB utgörs av representanter från Region Västerbotten, Umeå Energi och Skellefteå Kraft.
Ordförande är Lennart Holmlund